AKA Arena

 AKA Arena er fotballbanen til Hønefoss Ballklubb. Men hva er en arena? Og hva betyr AKA?

 

En arena er en plass der det foregår noe, med noen som opptrer og tilskuere som ser på. Det kan godt være en fotballplass, eller et stadion.

 

AKA er et stort firma som eier mange butikker. Direktøren heter Aage Thoresen. Og han er fra Hønefoss. Han og AKA har betalt 80 millioner kroner for at Hønefoss skal få en fin fotballbane og et godt fotball-lag. 80 millioner er mye penger. Derfor er fotballbanen i Hønefoss oppkalt etter firmaet til Aage Thoresen: AKA.

 
AKA hva da?

AKA er rett og slett forbokstavene til Arne, Knut og Aage. Og hvem er så de?  Far til Aage Thoresen het Arne. Sammen drev familien en matbutikk i Hønefoss. Knut Braathen drev også matbutikk i Hønefoss. Så slo de seg sammen og startet en stor matbutikk som de kalte AKA, oppkalt etter Arne og Knut og Aage. Det ble mange AKA-butikker rundt i Norge. Nå er det ingen butikker som heter AKA lenger. De har skifta navn til Meny eller Eurospar.

 

Arena?

AKA Arena ble bygd i 2009 og har plass til 3-4 000 tilskuere.
Før 2009 het fotballbanen Hønefoss stadion.

 

Mange av de nyeste og fineste fotballbanene og hallene heter nå noe med arena: I Oslo har de Valhall Arena, der Vålerenga holder til. Njård Arena ligger også i Oslo. 

 

AKA Arena
AKA Arena. Foto: Frank Tverran


Mer å lese:

Hønefoss Ballklubb : historikk og fakta (2011)

Frode Lafton: Hønefoss : til kneet ryker (2013)

Hønefossmagasinet (2012)

Jan Helge Østlund: Med Hønefoss i sentrum, side 99 (2002)

Hønefoss BKs hjemmesider

 

Kart:

aka_arena

 

Copyright © 2014. All Rights Reserved.